davidnyman.blogg.se

Min träning...

Axelträning på Apells Gym

Kategori: Allmänt

Har vart lite sjuk och öm i kroppen i några dagar nu, är antagligen övertränad men idag kunde jag inte hålla mig längre. Åkte å körde ett axelpass och trots att jag fortfarande har lite nackspärr och tycker synd om mig själv gick det riktigt bra.
 
Militärpress: 14 reps på 120kg (tangerat PB)
Utsida axlar: 6 reps på 30kg PB, 12 reps på 27kg
Baksida i kryssdrag
Baksida axlar med hantlar
 
När det kommer till baksidan har jag ingen koll på vikter, jag bara tar i som fan... Mer än halva tiden på gymmet går till baksidan!
 
 
14 på 120kg i militärpress...
 
 
 
6 på 30kg hantlar i hantellyft åt sidan...
 
 
 
 
Laddade innan passet med Rage X2 och BCAA. Sen en stor proteindrink och en banan efter passet! Frugan som va med å filmade idag passade på å ta ett kort när jag försökte få den värsta mjölksyran att släppa... HAHA
 
 
 
 
Fan va jag e stilig...
 
 
 
 
 
 

POWER!!!

Kategori: Allmänt

Några klipp från gymmet...
 
 
 
 
 
 
 

Bröst

Kategori: Allmänt

Igår blev det bröst på Ironhouse. Körde vanlig bänkpress för första gången sen jag och Peter Rundberg körde ett bänkpass tillsammans på Apell Power Gym i februari 2010. Det slutade med den värsta skadan jag någonsin fått under mina 13,5 år på gym... Tog över ett år innan jag kunde ligga på rygg och fälla ut armarna åt sidan (flyes) helt utan vikt! Gick sönder i fästet nere i vänster armhåla. Veckan innan passet med Rundberg gjorde jag det bästa bänkresultatet i hela mitt liv, 15 reps på 180kg! Några dagar efter det passet gjorde jag 4 reps på 330kg i marklyft sen den värsta skadan... Satsade ju stenhårt på Sveriges starkaste man 2010 då, men det sket sig ju rätt rejält.
 
När jag kör bänk så tungt så tar det nästan inget i brösten utan bara i axlar å triceps...
Körde därför igår bara på 100kg men gjorde 30 reps utan problem, vill inte gå fullt i bänkpress på ett tag. Vill vänja mig vid rörelsen först. Efter ca 15 reps börjar det svida härligt i pattarna, då gör jag 15 till. Körde sen hantelflyes varvat med bänkpress för ännu mer kontakt, funka skitbra. Har extrem träningsvärk idag. Avsluta passet med peckdeck och cablecross.
 
 
 
 
 

Traps, Ben och Vader

Kategori: Allmänt

Igår blev det ett kortare pass då jag hade bråttom på gymmet.
 
Började med traps med skivstång, körde här tolvor på 60kg, 100kg, 140kg, 180kg, 220kg sen pumpa jag ur i sista set och gjorde 30 reps på 180kg.
Sen blev det frontböj i smith, är väldigt försiktig här. Förra veckan stoppa jag vid 80kg, igår gick jag upp till 120kg men körde ingen benpress igår!
Avsluta passet med sittande vader, körde massa reps på 80kg i flera set. Tappa räkningen fullständigt!
 
 
Som vanligt laddade jag innan passet med Rage X2 och BCAA. Direkt jag var klar blev det en stor proteindrink.
 
Nu ska jag till gymmet å köra pattar!
 
 
 

Biceps

Kategori: Allmänt

Ett klipp från dagens pass...
 
 
 
Detta var andra övning idag. Först körde jag hantelcurl över bräde, 10 reps på 22,5kg hanteln som tyngst. Tredje övning blev koncentrationscurl. Sen avsluta jag passet med att kräma ut den sista droppen med hammercurl.
 
Som vanligt laddade jag innan passet med Rage X2 och BCAA. Direkt jag var klar blev det en stor proteindrink.
 
 
 
 
 
 
Imorgon blir det traps, ben och vader!
 
 
 
 
 

Axlar och triceps

Kategori: Allmänt

Blev utan tvekan ett av dom bästa passen någonsin idag! Power, pump, kontakt... Ja allt man kan önska sig från ett 2 timmar långt hardcore pass!
 
Axelpasset
Militärpress: 13 reps på 120kg i tyngsta set
Hantellyft åt sidan: 12 reps på 25kg, 10 reps på 27kg, 20 reps på 20kg
Körde sen baksida axlar med hantlar först, sen i kryssdraget. Värsta pumpen i baksidan NÅGONSIN!!!! Såg ut som jag hade en tennisboll under huden, hahahaha...
 
Tricepspasset
Z-stång till pannan: 12 reps på 40kg i 4 set, kort vila. Sista tolvan va stönig.
Pushdown med stång: 12 reps på 12 plattor (nästan hela magasinet) i tyngsta setet
Pushdown med rep: 10 reps 5 plattor i flera set
Sist tog jag en 10kg hantel och pumpa ur det sista i enarms hantel bakom huvudet...
 
Laddade innan passet med Rage X2 och BCAA. Direkt jag var klar blev det en stor proteindrink i vatten. Blev även en banan och ett extra gäng BCAA mellan axlar och triceps. Börjar känna mig lite övertränad tror jag, lite öm i leder mm. Kanske är på väg att bli sjuk... Jag har inte tid att vara sjuk nu när träningen går så bra! Får manna upp å träna i alla fall, eller hur Lucas!!! HAHAHA
 
 
 

Rygg och vader

Kategori: Allmänt

Har precis vart på gymmet å tränat ryggen, den muskel jag prioriterar mest. Blev dock inte marklyft idag då jag fortfarande har extrem träningsvärk i benen, framförallt baksidan som används rätt mycket i marklyft.
 
Körde istället extra hårt och tungt i latsdrag och sittande rodd.
Blev bara dom två övningarna men körde skiten ur mig i båda. Spydde nästan efter sista setet i rodden!!! 
Kör ju alltid latsdrag men har inte kört sittande rodd i maskin på flera år. Ska bli intressant och se om det ger nån träningsvärk... I båda övningarna var det fullt magasin plus en 10kg platta som man sätter på en hållare som träs över viktpaketet.
 
Körde sen stående vader på hela paketet plus 50kg i fria vikter. Körde 3 set på den vikten. Först 30 reps, sen 20 reps, sist 12 reps.
 
Laddade innan passet med Rage X2 och BCAA. Direkt jag var klar med vaderna blev det en stor proteindrink i vatten!!!
 
 
 
 
 
 
 

Dagsformen + vikten

Kategori: Allmänt

Ett kort från i sommras... 180kg
 
 
 
IDAG... 170kg
 
 
 
 
Ursäkta bilden, blev lite suddig...
 
 
 
 
 
 

Leker i löven

Kategori: Allmänt

 
 
Isak tycker det är underbart med hösten!
 
 
 

Världens mest prisvärda protein

Kategori: Allmänt

Whey-80100% vassleprotein av mycket hög kvalitet! 

Whey-80® från Star Nutrition är ett högvärdigt proteintillskott med god smak och löslighet. Produkten består av 100% ultrafiltrerat och instantiserat vassleproteinkoncentrat och är det ultimata tillskottet för dig som idrottar.  Whey-80® påskyndar muskeluppbyggnad och återhämtning och ger snabbt märkbara resultat!
  • Påskyndar muskeluppbyggnad.
  • Förbättrar återhämtningen.
  • Grym smak och löslighet.
  • Norra Europas mest sålda protein!
 
 
 

Mer kort...

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
Fick lite beslutsångest om vilket kort jag skulle välja så jag tog alla tre!!!
 
Måste verkligen tacka Gymgrossisten för deras stöd, träningen har fått ett rejält lyft sen jag blev medlem i Team Gymgrossisten!!!
 
 
 
 

Bröst!

Kategori: Allmänt

Idag blev det bröst på gymmet. Började med lutande bänkpress i smith maskinen, blev 20 reps på 120kg i tyngsta setet.
Andra övning blev lutande hantelpress, gick upp till 52,5kg hantlarna och gjorde en tolva.
Sen körde jag olika flyesövningar i en hel timme... Hantlar, kablar och sist i pecdecken.
 
Detta var femte dagen i rad på gymmet. Nu ska jag vila lördag och söndag, och på måndag är det rygg. Rygg är den muskelgruppen jag prioriterar mest just nu.
 
 
 
 
Nu i helgen ska vi ha kalas för Isak som fyllde 4 år i tisdags. Trevlig helg på er!
 
 
 
 

Benpasset

Kategori: Allmänt

Igår blev det ett benpass på Ironhouse, gick riktigt bra. Men började passet med traps. Brukar köra traps med hantlar men efter 30 reps på 60kg hantlarna två gånger insåg jag att jag måste börja köra med stång så jag kan få på mer vikt. Gjorde 12 reps på 140kg, 180kg och på 200kg, sen blev det 10 reps på 200kg i sista set. Här använder jag dragremmar men på 60kg hantlarna kör jag utan remmar för att samtidigt få lite greppträning, det är greppet som ger sig å inte trapsen. Ska ju tävla i Max Grip Challenge på fitnessfestivalen. 
 
Höjer vikterna varje vecka nu i benträningen så igår blev det två set med 20 reps på 370kg i benpressen, det finns mycket mer å ge men vågar inte höja för fort efter skadan. Höjde ändå med 70kg från förra veckan. Andra övning blev frontböj i smith, det va första gången som jag körde den så jag gick bara till 80kg och gjorde så många jag klarade på den vikten, riktigt djupa reps. Tappade räkningen men det blev "många". När jag var som starkast i ben gjorde jag 4 reps på 230kg i riktig frontböj... En bit kvar dit med andra ord!!!
 
Körde sen lårcurl på nästan hela magasinet i flera set. Kör även här mellan 12-15 reps.
 
Sist blev det vader, först sittande sen i benpressen. Sittande gjorde jag som mest 25 reps på 100kg igår.
 
Som alltid äter jag mycket protein och aminosyror hela dagarna. Äter ett gäng med Anabolic BCAA är det första jag gör när jag vaknar på morgonen. Tar dom även i samband med alla träningspass för att se till att jag alltid är i "uppbyggande tillstånd".
 
 
Efter frukosten idag!!!
 
 
 
 
 

Posedown

Kategori: Allmänt

 
 
 
Nu ska jag till gymmet å träna bröst...
 
 
 

Snygging.... haha!!!

Kategori: Allmänt

Biceps idag

Kategori: Allmänt

Började med hantelcurl över bräde, här går det mest ut på att få kontakt i muskeln istället för att svinga vikterna som en dåre... (inte alls en pik)
Gillar verkligen den övningen, det är nästan svårt att misslyckas i den. Gick upp till 20kg hanteln i tyngsta set och gjorde 10 reps, sen sänkte jag till 15kg och mata massa reps i flera set. I sista setet kunde jag inte göra 10 reps utan att hjälpa med andra armen.
Körde sen koncentrationscurl där jag står framåtlutat med armen hängande fritt, körde även denna övningen lätt (15kg hanteln) och verkligen försöker nypa i toppläget...
Efter den blev det z-stång curl på 40kg, gjorde VÄLDIGT många reps på den vikten, dom sista repetitionerna är bara några cm långa, haha!
Avslutade bicepspasset med sittande peakcurl i kryssdraget.
 
Blev ett högrepspass utan dess like, och den värsta pumpen mina biceps någonsin upplevt!!!
 
 
 
 

Gymgrossisten

Kategori: Allmänt

Köp världens bästa kosttillskott till världens bästa priser hos gymgrossisten.
 
 
 

Axlar och triceps

Kategori: Allmänt

Idag var det axlar och triceps på schemat...
Förra veckan gjorde jag ju 17 på 110kg i militärpress så höjde denna veckan till 120kg, gjorde en ganska lätt tia på den vikten men höll tillbaka för att minska skaderisken. Är alltid lättare å skada sig när man höjer vikten i en övning. Målet e 15 reps på 120kg och det vill jag klara i år. I andra set blev det 15 på 100kg, sen vila jag några sekunder sen gjorde jag 4 till.
Andra övning blev utsida axlar "Ronnie Coleman style", det innebär 20 reps på 10kg direkt följt av 12 reps på 20kg direkt följt av 6 reps 25kg... Detta va FRUKTANSVÄRT... Gjorde sen ytterliggare tre vanliga set med 20kg hantlarna, 12 reps i alla seten.
Gick sen vidare med baksida axlar som jag kör två övningar för, framåtlutat med hantlar och stående i kryssdrag.
Detta va hela axelpasset för dagen.
 
Som första övning för triceps körde jag liggande z-stång till pannan, det va första gången jag körde den övningen på flera år... Körde bara med 50kg här men gjorde å andra sidan flera set med 20 reps eller mer.
Avslutade passet med pushdown med både stång och rep.
 
Äter mycket protein och aminosyror för att inte tappa muskler, men jag tycker det e väldigt svårt å hålla aptiten i schack på kvällarna när Isak (som fyller 4 år idag) har somnat och jag å frugan sätter oss i soffan å varvar ner framför en bra film. Som just nu när Sofia sitter å stressar mig för att vi ska kolla vidare på Breaking Dawn... HAHAHA, vi har ju för helvete sett den förut!!! Men fan va bra den e. Jävligt synd bara att inte kunna sitta å dippa chips eller äta godis till den! Jaja, jag får mixa en choklad protte...
 
Imorgon är det BICEPS...
 
 
 
 

Rygg

Kategori: Allmänt

Idag blev det rygg och vader som planerat.
 
Blev riktigt jobbigt att behärska sig i marklyftet idag, hade bestämt innan passet att bara göra 10 på 220kg (har en plan som jag följer för att inte skada mig igen). Detta blev dock omöjligt, när tolfte reppen på 220kg var gjord kände jag att jag bara måste höja lite till, kändes så vansinnigt lätt på 220kg. Så jag gjorde en extremt lätt sexa på 250kg oxå... Var igentligen dumt men det gick ju bra! Hade iofs kunnat dra 12 reps på 250kg oxå... Men nu när jag vet att ryggen läker och att det höll för 250kg idag så är det nog en bra vikt att köra på nästa vecka oxå, fast kanske försöka få runt tio reps då istället för sex. Frugan brukar ju vara med å filma mina mark pass men hon e fortfarande för sjuk, men kanske nästa vecka...
 
Fortsatte sen med stångrodd, latsdrag och hantelrodd. Dom här fyra övningarna tillsammans ger det optimala ryggpasset enligt mig. 12 reps på så tung vikt som möjligt utan att utförandet blir fel. I exempelvis latsdrag brukar jag försöka få en vikt som jag klarar 12 bra reps på i första set, lite sämre i andra set och helt förjävligt utförande i tredje set... hahaha
 
Avslutade passet med stående vader, körde idag denna övningen vråltungt, brukar variera vikten här...
 
Kroppsvikten går sakta neråt, 169kg idag... 11kg ner än så länge!
 
Mycket protein och aminosyror för att inte tappa muskler utan bara fett. Sen en brutal laddning för att kompensera för matintaget...
 
 
 

Ironhouse gym

Kategori: Allmänt

 
 
Världens bästa gym...
 
 
 

Sammanfattning

Kategori: Allmänt

Har vart rätt mycket att göra dom sista dagarna så jag har inte hunnit blogga nåt. Frugan är fortfarande väldigt sjuk (hjärnhinneinflammation), hon har även börjat tappa minnet nu! Läkaren säger att det är tillfälligt men det är VÄLDIGT jobbigt för henne...
 
Lördag och Söndag är vilodagar för mig nu, men imorgon ska jag köra Rygg och Vader!
 
I torsdags körde jag ben, kör hårdare och hårdare för varje vecka. Vill inte känna av bristningen jag fick i våras i höger ben. Passet gick asbra och jag fick tillslut sån pump att det var svårt att gå... Kör vaderna två gånger i veckan nu, med ben och med rygg! Vill ha 60cm runt vaderna!!! Haha.. Bara 8cm kvar...
 
Sen i fredags körde jag bröst och biceps vilket gick riktigt bra det oxå. Det är väldigt svårt för mig att träna bröst utan att använda axlarna för mycket. Körde bänk i smithmaskin först, sen hantelpress, sen tre olika flyes övningar. Inga tunga lyft utan mer inriktat på rehab och kontakt. Körde t.ex. 3 set i sned smithbänk på 110kg där jag gorde 20 reps i första och andra set, men i tredje klara jag bara 16 reps. Ganska kort vila mellan seten. Nyckeln är att bli trött i muskeln med så lite vikt som möjligt på stången. Då får jag rejäl träningsvärk i brösten. Lyfter jag på tyngre vikter får jag bara träningsvärk i axlarna.
 
 

14 på 120kg klippet

Kategori: Allmänt

Från i sommras...
 
 
Siktar nu på 15 reps på denna vikt trots att viktnedgång har första prioritet. Vägde här mellan 175-180...
 
En annan faktor som gör det lite svårare är att jag nu kör 2 presspass i veckan. Axlar en dag och bröst en dag. I sommras körde jag ju inte bröst alls...
 
 
 

Axlar, Triceps

Kategori: Allmänt

Blev ett sjukt bra pass igår, trots att jag sänkt kalorierna rejält blev det ett rekord i militärpress (högreps)
17 reps på 110kg är jag väldigt nöjd med, har satt 15 reps på 120kg som mål nu när det är en högrepsperiod. Rekord innan på 120kg är 14 reps, MEN då vägde jag 10kg mer än nu!!!
 
Körde sen skiten ur resten av axlarna oxå, lägger mycket mer tid nu åt baksida axlar än vad jag gjort innan.
 
Avslutade passet med pushdown med både stång och rep. Pushdown är min favoritövning för triceps.
 
Har höjt intaget av aminosyror nu, det mesta är från Anabolic BCAA. Dom absolut bästa enligt mig.
 
Grenade aminosyror med extremt snabb absorbtion. BCAA-aminosyror ger en anabol signal för maximal muskeluppbyggnad samt motverkar mental och fysisk utmattning under träning.
 
 
 
 

Rygg

Kategori: Allmänt

Känns i träningen nu att jag dratt ner på kalorierna, fast å andra sidan har jag ju varit sjuk oxå!
 
Blev tunga latsdrag, lätt marklyft sen medeltung hantelrodd... Fick i alla fall rejäl pump i hela ryggen!!!
Avsluta passet med att kräma ur vaderna.
 
Jobbar på att komma ner i vikt och träna upp dom ställena som gick sönder i sommras... Blev sammanlagt 5 stora skador och ett gäng "mindre"... Sånt man får stå ut med om man håller på med Strongman!!!
 
Som alltid äter jag väldigt mycket protein, det mesta från whey-80. Sen tar jag Anabolic BCAA ett par gånger om dan. Och alltid före alla pass en bra PWO produkt, för tillfället kör jag Creatin Complete Hardcore. Sen Anabolic Bolt direkt efter passet.
 
Tar oxå Ripped Hardcore två gånger om dan nu, plus självklart Omega-3 och CLA...
 
 
 

Fortfarande sjuka

Kategori: Allmänt

Frugan e fortfarande jättedålig så jag gör mitt bästa för att ta hand om henne. Samtidigt är Isak riktigt dålig oxå! Jag börjar däremot känna mig friskare, peppar peppar...
Får se om jag kan klämma in ett ryggpass imorgon men familjen kommer först!
 
Äter däremot bättre än någonsin just nu, kämpar som fan för att tappa lite fläsk!!!
 
 
 

Sjuk

Kategori: Allmänt

Måste fått nått danskt jävla hardcore virus, jag har vart dålig och frugan har fått hjärnhinneinflammation... Jävla skit vilken otur hon har, läkaren sa att virus som leder till hjärnhinneinflammation är väldigt ovanligt.
Jag blev "vanligt" sjuk men Sofia har verkligen varit jättedålig.